Braken bij kinderen

Hoewel braken altijd heel vervelend is, kan het worden veroorzaakt door een aantal aandoeningen, waarvan sommige niet ernstig zijn.

Overeten

Kinderen die naar een feestje gaan en zoveel eten en drinken als maar mogelijk is, opgewonden raken en dan thuiskomen en misselijk zijn, kennen we allemaal. Sommige kinderen lijken er gevoeliger voor dan andere.

Emoties

Sommige kinderen braken als ze van slag raken. Soms is dat verweven met ruzies met ouders over voedsel en eten. Dit soort strijd kan het beste worden vermeden omdat iedereen er spijsverteringsstoornissen van krijgt.

Infectie

Kinderen braken heel vaak aan het begin van een infectie zoals ontstoken amandelen, oorontsteking of een nierinfectie.

Braken bij kinderen

Reisziekte

Als het kind daar last van heeft, begint dat gewoonlijk als het ouder is dan zes maanden en een kind groeit er bijna altijd overheen. Lezen in de auto lijkt de toestand te verergeren en naar de weg kijken brengt vaak verlichting. De beste manier om reisziekte te voorkomen is het geven van een erkend middeltje tegen reisziekte. Sommige middelen werken bij het ene kind beter dan bij het andere, dus het is de moeite waard er een paar te proberen totdat u het middel vindt dat het beste bij uw kind past.

Braken kan een symptoom zijn van een ernstiger ziekte. De volgende omstandigheden worden nog nader belicht:
Blindedarmontsteking (appendicitis)
• Maagdarmcatarre/buikgriep en voedselvergiftiging
• Afsluiting van het darmkanaal
Hersenvliesontsteking (meningitis)
Migraine


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips