Buikpijn bij kinderen

Meer dan de helft van de aanvallen van buikpijn waar uw kind last van heeft, gaat over zonder dat er ooit een oorzaak voor wordt gevonden. Deze aanvallen kunnen pijnlijk en vervelend zijn, maar in de wetenschap dat de pijn geen teken van een ernstige aandoening is, zoals blindedarmontsteking of een gedraaide darm, kunt u de steun en troost bieden die een kind nodig heeft.

Buikpijn bij kinderen

Verschijnselen en symptomen
Het is handig om precies te weten waar u over praat als u buikklachten omschrijft, want soms worden de termen verkeerd gebruikt en verkeerd begrepen. Alle hierna genoemde symptomen worden uitgebreid toegelicht op de betreffende pagina.

Koliek

Koliek is pijn in de buik die in golven komt. Deze kan behoorlijk ernstig zijn.

Verstopping of constipatie

Verstopping of constipatie is een vertraging in het ledigen van de darmen, die maakt dat de ontlasting hard en droog wordt, zodat deze moeilijk de darmen passeert.

Braken of overgeven

Braken of overgeven is de situatie waarin door spiersamen-trekkingen de inhoud van de maag via de mond naar buiten komt.

Verwar dit niet met het spugen bij kleine baby’s. Dat is niet meer dan het terugstromen van kleine hoeveelheden melk na een voeding.

Diarree

Diarree betekent het regelmatig hebben van waterige ontlasting. Dit kan gepaard gaan met golven van koliek.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips