Metoprolol
Metoprolol is een zogenaamde bètablokker en dat is een medicijn tegen angina pectoris oftewel hartkramp. Hartkramp ontstaat omdat er te weinig zuurstof komt bij een deel van de hartspier.
Deze bètablokker wordt ook gebruikt bij een hoge bloeddruk en bij hartritmestoornissen. Bovendien wordt metoprolol ingezet bij een hartfalen, bij een hartinfarct, bij een te snelle werking van de schildklier en erge migraine.
Heeft u een hoge bloeddruk, dan zal bij gebruik van het medicijn uw hartslag langzamer worden en uw bloedvaten verwijden waardoor uw bloeddruk daalt en daardoor minder kans op een beroerte.
Er zijn veel oorzaken die hartritmestoornissen geven. De symptomen zijn duizeligheid, angstgevoelens, gejaagdheid en kortademigheid. Door het medicijn te gebruiken zult u merken dat uw hartslag langzamer wordt én er worden diverse stoornissen aan het hart opgeheven. Bij hartfalen pompt uw hart niet meer op normale snelheid waardoor u snel moe bent of u krijgt het benauwd. Door dit medicijn zal het resultaat zijn dat de pompkracht beter gaat worden en zal de bloeddruk weer normaal worden evenals de hartslag en de zuurstofbehoefte.
Een hartinfarct ofwel een hartaanval wordt gekenmerkt door een hevige pijn op de borst. Dat komt omdat een deel van de hartspier te weinig bloed ontvangt en daardoor te weinig zuurstof. Hierdoor kan een deel van deze spier afsterven en zal het hart met mindere kracht pompen. U voelt zich dan zweterig en behoorlijk misselijk. Door metoprolol te nemen zal het functioneren van het hart weer beter worden.
De schildklier heeft een erg belangrijke functie omdat het een hormoon aanmaakt. Dat hormoon regelt diverse processen. Bij een te snelle werking van de schildklier kunnen daardoor veel klachten ontstaan zoals een onregelmatig of een snelle hartslag. Ook overmatig transpireren, diarree en een opgejaagd gevoel zijn de belangrijkste factoren. Om het hartritme te vertragen wordt dan metoprolol voorgeschreven. Bij een stevige migraine is er sprake van een bonzende hoofdpijn. Die hoofdpijn is dan vaak aan één kant van uw hoofd. Zo`n hoofdpijnaanval is in de regel binnen een dag voorbij. Natuurlijk mag zo`n aanval niet te vaak voorkomen. Heeft u meer dan twee aanvallen in de maand, dan is metoprolol het medicijn dat dan probeert die hoofdpijnaanvallen te voorkomen.
Bij het nemen van het medicijn is het noodzakelijk dat u goed de bijsluiter leest. Heeft u twijfels ergens over, neem dan direct contact op met uw huisarts of met uw apotheek.
Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.