Welke verschillende soorten gezondheidsproducten zijn er?

Het aanbod aan gezondheidsproducten wordt groter en groter. Deze producten hebben stuk voor stuk een ander doel. Ze zijn daardoor heel goed in categorieën in te delen. Het wordt daarom ook net wat gemakkelijker te bepalen welk soort product jij het best kan kiezen voor het doel dat jij ermee hebt. Bij een groothandel in gezondheidsproducten kan je ze al deze soorten gemakkelijk vinden.

Gezondheid en medicatie

In de eerste plaats zijn er producten waarmee je klachten kan proberen te verhelpen. Dit zijn de producten die specifiek voor de gezondheid bedoeld zijn. Je zou hier ook de producten voor zelfzorgmedicatie toe kunnen rekenen. Sommige klachten die je hebt zijn relatief gemakkelijk op te lossen door suppletie, bijvoorbeeld. Het is wel essentieel dat je ook goed onderzoekt welk product voor welke klacht geschikt is en hoe je dit het best kan gebruiken.

De bekende supplementen

Een andere categorie is het voedingssupplement. Dit is waarschijnlijk wel het bekendste soort gezondheidsproduct dat je zelf kan kopen. Je kan dit dan ook overal vinden, tot in de supermarkt aan toe. Toch is het vaak beter om het bij een specialist zoals een groothandel aan te schaffen. Kom je aan een bepaalde stof of vitamine tekort? Dan kan je dat gemakkelijk aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B of vitamine D. Deze supplementen worden door een groot deel van de maatschappij gebruikt tegenwoordig.

Kracht van de natuur

Een andere groep die we kunnen onderscheiden als het om gezondheidsproducten gaat, is die van de natuurlijke middelen. Er zijn veel stoffen in de natuur te vinden die een helende of geneeskrachtige werking hebben bij goed gebruik. Daarmee kan je vaak ook voorkomen dat je krachtigere, vervaardigde middelen nodig hebt. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat je er goed aan doet om een soort te kiezen die bij een specialist vandaan komt. Dit maakt een groot verschil in de kwaliteit van het product.

Voor specifieke behandelingen

Ook zijn er de therapeutische producten. Die zijn bedoeld voor de specifieke behandelingen waar therapie voor nodig hebt. Met deze gezondheidsproducten kan je de uitkomst van de therapie positief beïnvloeden. Dit hangt natuurlijk wel af van het soort behandeling dat je ondergaat. Daarom kan je ook niet zomaar elk product kopen. Juist voor dit soort behandelingen geldt dat het heel belangrijk is om een gerichte keuze te maken. De middelen kennen vaak ook enige overlap met de andere groepen die je in dit artikel beschreven ziet.

Een extra stap zetten

Dan is er tot slot nog de groep producten die je niet perse voor een behandeling gebruikt. Die gebruik je bijvoorbeeld ter preventie. Of je gebruikt ze omdat je meer uit jezelf wilt halen op bepaalde vlakken. Dan is het soms nodig om wat extra hulp te gebruiken. Pas in zo’n geval wel op, want je wilt natuurlijk wel voor gezondheidsproducten gaan. Je wilt niet naar de verboden middelen grijpen. Die zullen je op korte termijn misschien helpen, maar uiteindelijk zal je juist slechter af zijn als je deze tot je neemt. Met natuurlijke producten heb je dit probleem niet.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips