5 tips voor een spoedig herstel na een haartransplantatie

De keuze om een haartransplantatie te ondergaan is vaak niet binnen één dag besloten en heeft een langere aanlooptijd. Is het bijvoorbeeld mogelijk met mijn haartype en wat zijn de kosten van deze medische ingreep? Dat niet alleen, je wilt ook graag dat de transplantatie goed gaat en dat je de keuze maakt voor de juiste kliniek. Eenmaal de juiste kliniek en behandeling gekozen, dan is het kwestie van deze grote stap ondergaan en hopen op een voorspoedig herstel. Met onderstaand artikel geven we je graag wat tips om dit te bevorderen!

#1 Neem je rust

Je dient niet alleen de eerste 7 tot 10 dagen voorzichtig te zijn met je hoofd, maar je moet je ook beseffen dat een haartransplantatie een ingreep is waar je volledig zelf voor hebt gekozen. Neem daarom je rust en besef dat de eerste dagen cruciaal zijn voor je herstel. Wanneer de jeuk toeneemt, dan kun je rustig deppen, maar krabben is absoluut een no-go!

#2 Zorg voor de juiste verzorging

Vaak kom je al na 1 dag terug in het ziekenhuis voor de nabehandeling. Vaak krijg je bij deze afspraak alle informatie die je nodig hebt voor een spoedig herstel. Denk bijvoorbeeld aan een speciale verzorgende shampoo of hydraterende crème die je dient te gebruiken en te smeren. Belangrijk om deze adviezen goed op te volgen.

#3 Gebruik extra vitamines

Wanneer je langdurig last hebt gehad van haaruitval, dan kunnen we begrijpen dat je op zoek bent gegaan naar alle manieren om dit tegen te gaan. Vitamines slikken voor gezonder haar kan in ieder geval nooit kwaad en helpt om je haar van binnenuit te voeden. Denk bijvoorbeeld aan Vitamine B8 wat helpt om de haargroei te stimuleren. 

#4 Let op je eten

Wanneer je een haartransplantatie bent ondergaan, dan is het verstandig om niet meteen terug te vallen in oude eetgewoontes. Je herstelproces wordt alleen maar bevorderd wanneer je bepaalde ingrediënten een tijdje vermijdt. Zo kan je lichaam verward reageren op pittig eten en wordt de inname van alcohol afgeraden vanwege de verdunning in het bloed.

#5 Vermijd stress

Het liefst vermijd je altijd de stressvolle situaties, maar in je herstelperiode is het nóg belangrijker om hier goed op te letten. Het kan helaas maanden duren voordat je nieuwe getransplanteerde haren weer gaan groeien, waarbij het verstandig is om dit proces te omarmen in plaats over in te zitten. Stress is een kwade boosdoener, slecht voor het lichaam en zal nooit een goede bijdrage leveren.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips