Blocadren

Blocadren is een geneesmiddel dat als werkzame stof timololmaleaat in tabletvorm bevat. Het middel heeft een specifieke werking op bepaalde receptoren (plaatsen waar zenuwprikkels en hormonen kunnen inwerken) in het hart; het middel behoort tot de bèta-blokkers. Blocadren verlaagt niet alleen de bloeddruk maar reguleert ook een aantal hartfuncties.

Toepassing.

Beklemming op de borst (angina pectoris), lichte tot matige verhoging van de bloeddruk. Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag bij bepaalde hartaandoeningen (decompensatie, A-V-blok, cardiale shock) niet gebruikt worden.

Blocadren

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen.

De volgende bijwerkingen zijn beschreven: maag-darmklachten (pijn, misselijkheid, braken, diarree), duizeligheid, zwakte, hoofdpijn, ademnood, lage bloeddruk, depressie.

Wijze van gebruik.

Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De aanvangsdosis bedraagt in het algemeen 10-15 mg. De arts zal de dosering zo nodig met telkens 10 mg verhogen (met tussenpozen van drie dagen).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips