Betapressin

Betapressin is een geneesmiddel dat als werkzame stof penbutololsulfaat in capsulevorm bevat. Het middel oefent een blokkerende werking uit op bepaalde receptoren (plaatsen waar zenuwprikkels en hormonen kunnen inwerken) in het hart. Hierdoor heeft het middel een gunstige werking op verhoogde bloeddruk en bepaalde hartfuncties.

Toepassing.

Licht tot matig verhoogde bloeddruk, angina pectoris (beklemming op de borst). Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met geleidingsstoornissen in het hart, luchtwegaandoeningen, shock, ernstige stoornissen in de nierwerking en overgevoeligheid voor de werkzame stof.

Betapressin

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen.

De volgende bijwerkingen zijn beschreven: hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, maagklachten, moeheid, slaapstoornissen, sterke bloeddrukdaling.

Wijze van gebruik.

De arts zal de behandeling in het algemeen met 1 capsule van 20 mg per dag beginnen. Zo nodig worden twee capsules voorgeschreven. Indien dit dan nog geen resultaat oplevert wordt een combinatie met andere geneesmiddelen overwogen. De capsules zonder kauwen met vloeistof doorslikken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips