Maligne hypertensie

Maligne hypertensie is een zeldzaam voorkomende afwijking die moet worden beschouwd als een spoedgeval. Soms komt het voor bij mensen die wegens hoge bloeddruk worden behandeld. Om redenen die niet geheel worden begrepen stijgt de bloeddruk dramatisch, wat klachten veroorzaakt als onscherp zien, ernstige hoofdpijn, afwijkingen van het beeld dat iemand ziet (visusstoornissen), kortademigheid en zelfs toevallen.

Alarmerende verschijnselen bij maligne hypertensie:

* Snelle stijging van de bloeddruk.
* Gestoord gezichtsvermogen, ernstige hoofdpijn.
* Kortademigheid.
* Pijn op de borst.
* Toevallen.

Diagnose.

Uw huisarts zal een zeer hoge bloeddruk vaststellen en mogelijk ook zorgwekkende veranderingen bij het oogonderzoek. Bovendien kan bij onderzoek van de urine een aanzienlijk hoeveelheid eiwit worden gevonden.

Behandeling.

Als deze afwijking snel wordt behandeld, kan het resultaat goed zijn. Als het niet tijdig wordt behandeld, kan ernstige schade ontstaan aan hersenen, ogen, hart en nieren. Voor de behandeling zal ziekenhuisopname nodig zijn en intraveneuze toediening van geneesmiddelen om de bloeddruk omlaag te brengen. Vervolgens wordt de intraveneuze behandeling vervangen door het nemen van geneesmiddelen per os (door de mond).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips