Arthridex

Arthridex is een geneesmiddel dat als werkzame stof sulindac in verschillende vormen (tabletten, zetpillen) bevat. Het middel heeft pijnstillende, koortsonderdrukkunde en ontstekingsremmende eigenschappen.

Arthridex

Toepassing. Pijnlijke gewrichtsklachten, spit, ischias, rugpijn, pijnlijke nek, aandoeningen van de gewrichtjes van de wervelkolom, slijmbeursontstekingen, peesontstekingen, hoofdpijn.

Voorzorgen/Waarschuwing. Niet toepassen bij maagaandoeningen of overgevoeligheid voor sulindac. Er kunnen afwijkingen in de leverfunctie optreden. Bij patiënten met een slechte nierwerking moet de functie van de nieren regelmatig onderzocht worden.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Arthridex in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Slechts gebruiken in overleg met de arts.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn waargenomen: huiduitslag, maag-darmklachten (misselijkheid, braken, maag-darmbloedingen, diarree), vochtophoping, duizeligheid en veranderingen in het bloed.

Wijze van gebruik. Het middel wordt over het algemeen voorgeschreven in een dosering van 100 tot 200 mg (er zijn tabletten van 100 en 200 mg; de zetpil bevat 200 mg). De tabletten tweemaal daags met vloeistof innemen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips