Ischias

Ischias is neuralgie resp. neuritis, die de ischiaszenuw betreft en hevige pijnen in het been veroorzaakt. De ischiaszenuw is de langste zenuw van het lichaam. Hij komt uit het onderste deel van de wervelkolom en loopt door het hele been tot in de voet. Bij ischias is vaak de heup bijzonder gevoelig. Men heeft overal pijn waar de zenuw loopt en soms treedt een verslapping van de kuitspieren op. Lichtere vormen van ischias worden onder andere door gewrichtsontsteking in de buurt van de onderste lendenwervelkolom veroorzaakt.

Ischias

Kou, vochtig weer en druk op de zenuwen kunnen de situatie verergeren. Lichtere gevallen zijn door warmtebehandeling, wrijven met bloedstroombevorderende middelen, massage en medicamenten te genezen. Bij hardnekkige gevallen is men op bedrust en het vermijden van onnodige bewegingen aangewezen, hierna kan eventueel fysiotherapie toegepast worden. Soms is de oorzaak een hernia, die onder het nodige voorbehoud, via een chirurgisch ingrijpen behandeld kan worden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips