Pancarditis

Pancarditis is de algemene aanduiding voor ontstekingen aan een hartdeel of hartvlies. Coxsackie is een vorm van virale (door een virus veroorzaakte) carditis. In de meeste gevallen is meer dan één laag van de hartspier ontstoken geraakt. Myocarditis (ontsteking van de hartspier) of pericarditis (ontsteking van het vlies van het hart) kunnen aanduidingen zijn van een infectie.

Pancarditis

De infectie zelf kent een incubatieperiode van drie tot vijf dagen en kan klachten als pijn op de borst, onregelmatige hartslag, slechte doorbloeding en hartbeschadiging veroorzaken. De behandeling omvat meestal een pijnbestrijdend middel, zuurstoftoediening, ontstekingsremmende middelen, constante hartbewaking en bedrust (het bed moet bij pericarditis 45 graden gekanteld zijn). Het coxsackie-virus wordt overgebracht via besmette ontlasting die via voedsel in de mond komt of via contact met uitgeademde druppels van een besmet persoon.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips