Anauzan

Anauzan is een geneesmiddel dat als werkzame stof metoclopramide in capsulevorm bevat. Het middel versterkt de peristaltiek van het eerste deel van het maag-darmkanaal, verhoogt de spierspanning van het onderste deel van de slokdarm, ontspant de maaguitgang en gaat braken tegen.

Anauzan

Toepassing. Ter bevordering van de peristaltiek bij ontledigingsstoornissen van de maag. Ter voorkoming van braken en braakneigingen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel geeft aanleiding tot een verminderd reactie- en concentratievermogen. Vele dagelijkse bezigheden (bijvoorbeeld autorijden) kunnen daardoor beïnvloed worden.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Anauzan in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: slaperigheid, moeheid, verstopping of diarree. Bij langdurig gebruik kan gynecomastie (zwelling van de borsten bij de man), optreden.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De gemiddelde dosis voor volwassenen bedraagt ’s morgens en ’s avonds 1 capsule.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips