Agiolax

Agiolax is een geneesmiddel (in vaste vorm) dat als werkzame stoffen semen plantaginis ovatae en fructus cassiae angustifoliae bevat. Het is een plantaardig laxerend middel.

Toepassing. Moeilijke stoelgang (verstopping, obstipatie).

Voorzorgen/Waarschuwing. Niet gebruiken bij plotseling optredende buikpijn. Wiet langdurig gebruiken zonder de arts te raadplegen. Waarschuwing voor diabeten: 1 theelepel Agiolax bevat ongeveer 0,56 gram suiker.

Agiolax

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Agiolax in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Bij langdurig gebruik kan zich de mogelijkheid van een tekort aan in vet oplosbare vitaminen voordoen. Soms treedt huiduitslag op. Tijdens het gebruik kan zich een rode verkleuring van de urine voordoen, die overigens onschuldig is.

Wijze van gebruik. Volwassenen: 1-2 theelepels ’s ochtends voor het ontbijt. Zonder te kauwen met een glas koud water innemen, ’s Avonds na het eten 1-2 theelepels, bij voorkeur met warme vloeistof innemen. Kinderen vanaf 12 jaar dezelfde dosis als bij volwassenen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips