Adelplian

Adelplian is een geneesmiddel (in de vorm van tabletten of dragees) dat als werkzame stoffen reserpine en dihydralazinesulfaat bevat. Deze stoffen bewerkstelligen verlaging van de bloeddruk.

Toepassing. Verhoogde bloeddruk.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met ernstige geestelijke en/of neurologische stoornissen. Het middel geeft aanleiding tot een verminderd reactie- en concentratievermogen. Vele dagelijkse bezigheden (bijvoorbeeld autorijden) kunnen daardoor beïnvloed worden.

Adelplian

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Adelplian in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: duizeligheid, moeheid, sufheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, misselijkheid, braken, diarree, droge mond, maag-darmstoornissen.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering en het behandelplan worden door de arts individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips