Zwangerschap bij tienermeisjes

Klachten en verschijnselen zwangerschap bij tienermeisjes

* Het meisje is seksueel actief.
* Te late of weggebleven menstruatie.
* Zwelling of pijnlijkheid van de borsten.
Misselijkheid, vooral ’s morgens.
* Gewichtstoename, vooral rond de taille.
* Plotseling bepaalde voedingsmiddelen niet meer lusten.

Omdat tieners soms seksueel actief zijn, is het belangrijk te zorgen dat iedere tiener volledig op de hoogte is hoe zwangerschap ontstaat en bekend is met methoden om zwangerschap te voorkomen. Een jonge vrouw kan zelfs zwanger worden voor haar eerste menstruatie, omdat de eerste eicel vrij kan komen voordat de menstruatie begint. Zwangerschap kan het gevolg zijn van onwetendheid, ontkenning (’het kan mij niet gebeuren’) of van de behoefte bemind te worden. Een tienermeisje kan opzettelijk zwanger worden om een baby te hebben die van haar zal houden of om te voorkomen dat ze haar vriend zal verliezen.

Behandeling zwangerschap bij tienermeisjes

Wanneer een tiener zwanger is, is het van het grootste belang zonder uitstel de huisarts of een verloskundige te raadplegen. Wanneer de tiener het plan heeft de zwangerschap te laten bestaan (om de baby te houden of om maatregelen te treffen voor een toekomstige adoptie) is zwangerschapsbegeleiding uiterst belangrijk om te zorgen voor de gezondheid van moeder en kind. Wanneer zij zou besluiten een abortus te ondergaan, is het veiliger dit vroeg in de zwangerschap te doen. De abortus mag alleen worden verricht door een arts in een ziekenhuis waar dit officieel is toegestaan.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips