Betaserc

Betaserc is een geneesmiddel (tabletten) dat als werkzame stof betahistidine-dihydrochloride bevat.

Toepassing.

Syndroom van Menière, gekenmerkt door duizeligheid, oorsuizen en/of gehoorverlies, soms samengaand met misselijkheid, oorpijn en/of hoofdpijn. Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met maag- en darmzweren of astma.

Betaserc

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen.

Bij bepaalde patiënten kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen: lichte maagklachten en misselijkheid. De bijwerkingen kunnen in het algemeen worden voorkomen door verlaging van de dosering of door het middel tijdens de maaltijd in te nemen.

Wijze van gebruik.

De normale dosis voor volwassenen bedraagt 1 tablet (8 mg) driemaal daags. De maximale dosis die wordt aanbevolen is 48 mg (6 tabletten) verdeeld over de dag. Ofschoon reeds na enige dagen een gunstige invloed merkbaar kan zijn, kan men het optimale effect pas verwachten na een behandeling van enige weken en een toenemende verbetering is gemeld bij voortgezette behandeling.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips