Aldecin

Aldecin is een geneesmiddel dat als werkzame stof beclometasondipropionaat bevat dat door inhalatie door de mond kan worden toegepast.

Aldecin

Toepassing. Astma, dat niet anders dan met corticosteroïden kan worden behandeld; bepaalde vormen van chronische bronchitis.

Voorzorgen/Waarschuwing. Bij het optreden van infecties moet de behandeling worden gestaakt.

Gebruik tijdens zwangerschap. Aldecin kan, voor zover bekend zonder bezwaar, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: heesheid, infecties van de mond- en keelholte, allergische neusslijmvliesontsteking, eczeem.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. Het verdient aanbeveling na gebruik van dit middel uw mond met water te spoelen ter voorkoming van infecties. In die gevallen waarbij eenzelfde inhalator gedurende een langere periode wordt gebruikt en van een volgende verpakking alleen de vulling wordt voorgeschreven, is het noodzakelijk alvorens de nieuwe vulling in de inhalator te plaatsen, de inhalator goed te reinigen door middel van spoelen in heet water. Na het drogen van de inhalator wordt de vulling erin aangebracht en is het apparaat gereed voor gebruik.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips