Bronchitis

Bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies van de bronchiën ; gewoonlijk het gevolg van een infectie met ziekteverwekkers. Ontstaat echter ook door het inademen van stoffen die het slijmvlies prikkelen, zoals rook, stof of gassen. De acute bronchitis meldt zich dikwijls aan door hoesten, dat ‘s nachts heviger is dan overdag, tezamen met pijn in de borst. Verdere symptomen zijn koorts en moeilijk ademhalen. Eventueel wordt een taai, etterachtig slijm opgehoest. Er zijn echter ook gevallen met een droge hoest, of een droge hoest die na verloop van tijd overgaat in een slijmopgevende hoest. De chronische bronchitis is dikwijls een verdere ontwikkeling van de acute vorm doordat deze onbehandeld is gebleven. Voor de medische behandeling wordt gebruikgemaakt van slijmoplossende middelen, antibiotica, hoestdempende preparaten en medicijnen tegen allergie.

Ontsteking van het slijmvlies van de bronchiën, doorgaans het gevolg van een infectie met ziekteverwekkers. Bronchitis kan echter ook ontstaan door het inademen van stoffen die het slijmvlies prikkelen, zoals rook, stof of gassen. De acute bronchitis meldt zich meestaal aan door hoesten, dat ‘s nachts heviger is dan overdag, in combinatie met pijn op de borst. Verdere symptomen zijn koorts en moeilijk ademhalen. Eventueel wordt een taai, etterachtig slijm opgehoest. Er zijn echter ook gevallen met een droge hoest die na verloop van tijd overgaat in een slijmgevende hoest. De chronische bronchitis is dikwijls een verdere ontwikkeling van de acute vorm, doordat deze onbehandeld is gebleven.

Ondersteunende voedingsstoffen bij bronchitis

Vitamines
Vitamine A: heeft anti infectie werking.
Vitamine B6: verbetert het zuurstofgebruik.
Vitamine C: remt ontstekingen.
Vitamine E: helpt het weefsel te genezen en kan het ademen vergemakkelijken.

Mineralen
Zink: versterkt de afweer tegen virussen.

Kruiden
Echinacea: verhoogt de lichaamsweerstand.
Mirre: geeft verlichting bij aandoeningen aan de luchtwegen.
Stinkende gouwe: onderdrukt de hoest en remt ontstekingen.
Tijm: werkt hoeststillend.
Zeedruif: heeft een ontspannende en verwijdende werking op de longblaasjes, zodat er meer zuurstof kan worden opgenomen.
Zonnebloem: de pitten hebben een slijmoplossende werking.

Overige
Bromelaïne: draagt bij aan het herstel.
Co enzym Q10: verbetert de bronchiale functies.
Propolis: werkt antibiotisch.

Complete supplementen
Antioxidanten complex: beschermt de weefsels en verbetert de werking van de bronchiën.


Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips