Abrinac

Abrinac is de merknaam van een geneesmiddel dat als werkzame stof pirenzepine in tabletvorm en als injectievloeistof bevat. Het middel remt zowel de normale als de gestimuleerde afscheiding van maagzuur, waardoor de totale zuurafscheiding wordt verminderd. De inwerking van maagsap op een maagzweer veroorzaakt meestal de pijn en belemmert veelal de genezing van deze zweer. Door de remming van de vorming van maagzuur door dit geneesmiddel kan de pijn verminderen en het genezingsproces beginnen.

Toepassing. Zweren in de maag en/of de twaalfvingerige darm.

Voorzorgen/Waarschuwing. Niet gebruiken bij groene staar (glaucoom) of vergroting van de voorstanderklier.

Gebruik tijdens zwangerschap. Abrinac kan, voor zover bekend zonder bezwaar, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt. Aangeraden wordt het middel slechts kort te gebruiken.

Abrinac

Bijwerkingen. Bij sommige patiënten is een toename van de eetlust waargenomen. Bij doseringen die hoger zijn dan de gebruikelijke kunnen klachten als droge mond en onscherp of wazig zien optreden. Ook kan soms ontlasting voorkomen die dunner is dan normaal. Een enigszins vertraagde hartwerking kan optreden.

Wijze van gebruik. In het algemeen geldt de volgende dosering: ’s ochtends een half uur voor het ontbijt en ’s avonds voor het slapen gaan 1 tablet.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips