A.Pa.C

A.Pa.C is de merknaam van een geneesmiddel dat als werkzame stoffen acetylsalicylzuur, paracetamol en cafeïne in tabletvorm bevat. Het middel heeft pijnstillende en koortsonderdrukkende eigenschappen.

Toepassing. Hoofdpijn, tand- en kiespijn, menstruatiepijn, reumatische gewrichtspijnen, spit, spierpijn, zenuwpijn; koorts en pijn bij verkoudheid en griep.

Voorzorgen/Waarschuwing. A.Pa.C mag niet gebruikt worden bij maagklachten of door hen die bij eerder gebruik maagpijn kregen. Verder niet door patiënten met overgevoeligheid voor salicylaten, bij leveraandoeningen of bij gebruik van antistollingsmiddelen. Langdurige of veelvuldige inname wordt ontraden. Indien de klachten aanhouden of terugkeren, moet men de arts (weer) raadplegen. Het gebruik van alcohol tijdens de behandeling wordt ontraden.

A.Pa.C

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Niet gebruiken in de laatste vier weken van de zwangerschap.

Bijwerkingen. Maag-darmaandoeningen (ook bloedverlies), overgevoeligheidsreacties, leverstoornissen, allergische aandoeningen er bloedafwijkingen kunnen voorkomen.

Wijze van gebruik. Volwassenen: 1-2 tabletten, zonodig enige malen per dag herhalen. Maximaal 6 tabletten per etmaal.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips