Zalmolie

TE GEBRUIKEN BIJ
• te hoog cholesterolgehalte
• hart- en vaatziekten (preventief)
• te hoog triglyceridengehalte

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, en ’s avonds 2 capsules tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Talrijke wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het aantal hart- en vaatziekten en de hoeveelheid cholesterol in het bloed bij Eskimo’s veel lager ligt dan bij Europeanen. Dit komt omdat de voeding in Westerse landen te rijk is aan verzadigde vetzuren en suikers en te arm aan essentiële vetzuren. .

Zalmolie

VERZORGING VAN HART EN BLOEDVATEN

Zalmolie is rijk aan de meervoudig onverzadigde vetzuren EPA (eicosapentaenzuur) en DHA (docosahexaenzuur). EPA en DHA worden ook wel essentiële- of Omega-3 vetzuren genoemd en zijn belangrijk voor het hart omdat ze een regulerende werking hebben op het triglyceridengehalte in het bloed, de viscositeit van het bloed, de bloeddruk en de verhouding tussen goede en slechte cholesterol.

Als we de conditie van hart en bloedvaten serieus nemen zouden we ons voedingspatroon drastisch moeten aanpassen door veel minder vlees en veel meer olierijke vis zoals zalm te gaan eten. Op deze wijze krijgen we minder verzadigde vetzuren binnen en nemen we voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren op.

Toch valt het zelfs voor de ware liefhebber niet mee om elke dag vette vissoorten zoals zalm, makreel, haring, tonijn en forel te eten. Zalmolie capsules zijn dan een goed alternatief omdat ze het juiste gehalte aan Omega-3 vetzuren bevatten die snel door het lichaam worden opgenomen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips