Soja Lecithine
TE GEBRUIKEN BIJ
• te hoog cholesterolgehalte
• aderverkalking (preventief)
• geheugenzwakte
• hersenontwikkeling (bij kinderen)
AANBEVOLEN DOSERING
’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.
ALGEMENE BESCHRIJVING
De sojaboon stamt uit oostelijk Azië, waar ze nog altijd in het wild groeit. De vrucht is een lichtgekromde en behaarde peul waarin zich zaden bevinden. Tegenwoordig wordt de sojaboon ook op grote schaal in Europa en Amerika verbouwd vanwege haar zaad, waarvan eetbare olie en meel wordt gemaakt.
DE NATUURLIJKE VIJAND VAN CHOLESTEROL
De zaadjes van de sojaboon zijn erg rijk aan proteïnen en lipiden. Door persing wordt uit het zaad een dikke vloeistof verkregen. Na bezinking wordt de eigenlijke olie van de lecithine gescheiden door deze te decanteren.
Soja Lecitine is een natuurlijke vetstof die fosfor, choline en een grote hoeveelheid natuurlijke vitartiine E bevat. De in Soja Lecitine aanwezige fosfor helpt bij de hersenontwikkeling van kinderen en verbetert het geheugen bij volwassenen.
Choline bevordert de leverwerking waardoor de overtollige cholesterol wordt afgevoerd.
Soja Lecithine is een natuurlijke emulgator die vetstoffen en de cholesterol aan zich bindt. Soja Lecithine lost zo de cholesterol in het bloed op waardoor de neerslag van cholesterol op de vaatwand (aderverkalking) wordt voorkomen.
Zeer educatief