Choline
Choline. Deze vitamine vormt samen met inositol de stof lecithine. Beide vitamines uit het B complex zijn belangrijk voor een goede verwerking van vetten en cholesterol. Choline vermindert bovendien de afzetting van de gevaarlijke cholesterol tegen de vaatwanden. Het is één van de weinige stoffen die ongehinderd de bloedbarrière van de hersenen kunnen passeren. Daar produceert het een stof die noodzakelijk is voor het goed functioneren van het geheugen. Voorts heeft deze voedingsstof een kalmerende werking op het zenuwstelsel en helpt het bij de verwijdering van giftige stoffen uit het lichaam. Choline kan zelf door het lichaam worden aangemaakt.
Een ADH is voor deze vitamine niet vastgesteld. De reden: het lichaam is in staat om choline zelf te produceren. Bij een normaal voedingspatroon neemt het lichaam 500 tot 900 mg choline op. Het zit in dierlijke voedingsstoffen zoals rund en varkensvlees, eieren en plantaardige voedingsstoffen zoals: tarwekiemen, sojabonen, lecithine, biergist, groene bladgroenten.
Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.