Lecithine

Dit is een nuttige stof die door de lever uit o.a. vetzuren, vitamines uit het vitamine B complex en fosfor wordt samengesteld. In alle cellen van het lichaam is lecithine aanwezig. Het is vooral te vinden in de celwanden van de hersenen, zenuwen, hartspier, nieren, longen, lever en de kiemlaag van de huid. Lecithine is verantwoordelijk voor het toelaten van essentiële bouw en voedingsstoffen tot de cellen en het verwijderen van afvalstoffen uit de cellen.

Bovendien neemt lecithine het transport van vetstoffen door de bloedbaan voor haar rekening. Op deze wijze levert deze stof een belangrijke bijdrage aan het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Bij het ouder worden, neemt het vermogen van de lever om lecithine te maken heel geleidelijk af. Extra aanvulling is dan ook noodzakelijk om de hersenen en andere lichaamsfuncties in goede conditie te houden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips