Darmparasieten

Wormen en maden komen vooral voor bij kinderen, hoewel ook volwassenen erdoor geplaagd kunnen worden. Bleke, zenuwachtige kinderen die altijd maar in hun neus peuteren en in bed onrustig liggen te woelen, hebben vaak last van wormen of maden. De dokter kan dit vaststellen door de ontlasting te onderzoeken. Iemand die last heeft van darmparasieten moet veel rauwkost en vers fruit eten, regelmatig knoflook gebruiken en veel vers geperst wortelsap (of Biocarottin) drinken.

Een 5-daagse kuur met Papayasan (uitsluitend verkrijgbaar bij de apotheek) kan de patiënt bevrijden van maden (oxyuren), zweepwormen (trichuren) en spoelwormen (ascariden). Zie voor de juiste toepassing de bijsluiter. Op de avond van de 5e dag wassen we de patiënt van top tot teen en verschonen we het ondergoed en het beddegoed. Let op: kinderen kunnen besmet worden door vriendjes, spelen in een zandbak, door huisdieren die het in het gezicht of aan de handen likken, of door een verblijf in zuidelijke landen. Het boek ,,A. Vogel’s Gezondheidsgids voor de tropen, subtropen en woestijngebieden” geeft waardevolle adviezen hoe in deze gebieden besmetting te voorkomen.

Darmparasieten

Krabben in de slaap kan tot herbesmetting leiden. Na iedere stoelgang en jeukaanval wassen we de anus en de handen (nagels borstelen) grondig met zeep en spoelen alles goed na. Papayasan doodt de parasieten niet, maar breekt de eiwitten waaruit ze bestaan af. Daarom is het nodig de behandeling na 5 dagen te herhalen om de uitgekomen eitjes die in de darm zijn achtergebleven op te ruimen.

Het is meestal het beste dat het hele gezin de behandeling ondergaat, omdat vaak meerdere gezinsleden zonder het te weten besmet zijn. Ook moet tijdens de behandeling de uiterste hygiëne worden betracht. Het gelijktijdig gebruik van Gentiana complex is aan te bevelen. Na ongeveer een maand kunnen we ook hiermee stoppen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips