Knoflook
TE GEBRUIKEN BIJ
• aderverkalking (preventief)
• een te hoog cholesterolgehalte
• een te hoge bloeddruk
AANBEVOLEN DOSERING
’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.
ALGEMENE BESCHRIJVING
Knoflook komt oorspronkelijk uit Centraal Azië en werd vroeger door de Egyptenaren gezien als een fundamentaal element in hun voeding. Ze beschouwden het zelfs als iets goddelijks omdat het de piramidebouwers versterkte en epidemieën bedwong.
GOED VOOR HART EN BLOEDVATEN
Knoflook is een van de gezondste kruiden. Het gehele lichaam wordt erdoor gesterkt. De kans op hart- en vaatziekten wordt door het gebruik van Knoflook aanzienlijk gereduceerd. Wie een hartinfarct heeft gehad kan herhaling voorkomen door geregeld Knoflook te nemen.
Knoflook verlaagt de bloeddruk en verbetert de bloedsomloop omdat het de aders verwijdt en de elasticiteit van de vaatwanden verbetert. Knoflook heeft tevens een vetreducerende werking waardoor het zowel het cholesterolgehalte als het tri-glyceridengehalte in het bloed verlaagt. Vandaar dat Knoflook preventief gebruikt wordt bij aderverkalking omdat het neerslaan van vet in de vaatwand op deze wijze wordt voorkomen.
Inmiddels hebben duizenden studies aangetoond dat de veelzijdige werking van Knoflook met name te danken is aan het zwavelhoudende bestanddeel alliine.
Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.