Meidoorn

TE GEBRUIKEN BIJ
hartkloppingen
hart- en vaatziekten
hartritmestoornissen
pijn op de borst

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Meidoorn is een struik of kleine boom met grijze doornachtige takken. Meidoorn groeit in heel Europa, meestal in het bos, maar ook wel in struikgewas en hagen. Het zijn met name de witte bloemen die de meeste werkzame stoffen bevatten en de vrucht is een rode cilindervormige appelvrucht die twee tot drie pitten bevat.

Meidoorn

REGULEERT DE HARTSLAG

De fiavonoïden in Meidoorn, met name hyperoside en vitexine, reguleren de hartslag. Ze werken in op een te snel ritme, verminderen hartkloppingen en kalmeren mensen die daar bang voor zijn. Meidoorn heeft tevens een verwijdende werking op de kransslagaders, waardoor het de arteriële (slagaderlijke) bloeddruk bij hyper-tensiepatiënten verlaagd.

Meidoorn is dé plant voor hart- en vaatziekten omdat hij de hartslag reguleert, de bloedvaten verwijdt en de elasticiteit van de vaatwand herstelt.

Meidoorn heeft tevens een zeer gunstige invloed op de doorbloeding van de hartspier, waardoor het herstel na een hartinfarct wordt bespoedigd.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips