16 bizarre feiten over ons lichaam

Tongafdruk

1: Tongafdruk
Steek je tong niet uit als je je identiteit wil verbergen. Net als vingerafdrukken, heeft iedereen een unieke tongafdruk!

Huidverlies

2: Huidverlies
Uw huisdier is niet de enige in huis met huidverlies. Mensen verliezen ongeveer 600.000 deeltjes van de huid om het uur. Dat komt neer op ongeveer een halve kilo per jaar, dus de gemiddelde persoon verliest ongeveer 35 kilo huid bij een leeftijd van 70 jaar.

aantal botten

3: Aantal botten
Een volwassene heeft minder botten dan een baby. We beginnen het leven met 350 botten, maar omdat botten samensmelten tijdens de groei, eindigen we met slechts 206 botten als volwassenen.

Nieuwe Maag

4: Nieuwe Maag
Wist u dat u een nieuw maagslijmvlies krijgt om de drie tot vier dagen? Als we dat niet zouden krijgen, zou onze maag verteren door de sterke zuren die de maag gebruikt om voedsel te verteren.

reuk onthouden

5: Reuk onthouden
Je neus is niet zo gevoelig als die van een hond, maar het kan wel 50.000 verschillende geuren herinneren.

lange darmen

6: Lange Darmen
De dunne darm is ongeveer vier keer zo lang als de gemiddelde volwassene lang is. Als het niet heen en weer zou lussen om zichzelf, zou de lengte van 6 tot 8 meter niet passen in de buikholte.

Bacteriën

7: Bacteriën
Elke vierkante centimeter van de huid op het menselijk lichaam bevat ongeveer 32 miljoen bacteriën, maar gelukkig, de overgrote meerderheid van hen zijn onschadelijk.

Bron van Lichaamsgeur

8: Lichaamsgeur
De bron van stinkende voeten & oksels, is zweet. En mensen zweten emmers vol vanuit de voeten. Een paar voeten heeft 500.000 zweetklieren en kan  meer dan een halve liter zweet per dag produceren.

nies snelheid

9: Nies Snelheid
De lucht van een nies kan reizen met een snelheid van 160 kilometer per uur of meer – een goede reden om uw neus en mond te dekken als je niest.

bloed afstand

10: Bloed Afstand
Bloed heeft een lange weg om te reizen: Van begin tot het eind hebben we 96540 km bloedvaten. Het hardwerkende hart pompt ongeveer 2.000 liter bloed door de vaten per dag.

Speeksel Hoeveelheid

11: Speeksel
In een leven, produceert de gemiddelde persoon ongeveer 25.000 liter speeksel – genoeg om twee zwembaden te vullen!

Snurk geluid

12: Snurk geluid
Bij een leeftijd van 60 jaar, snurkt 60% van de mannen en 40% van de vrouwen. Het gemiddelde geluidsniveau van snurken zit rond de 60 decibel. Het geluidsniveau van normale spraak kan oplopen tot boven de 80 decibel. Dit komt overeen met het geluid van een beton boor. Een geluidsniveau van meer dan 85 decibel wordt beschouwd als gevaarlijk voor het menselijk oor.

haarkleur en aantal haren

13: Haren
Blondjes mogen dan wel of niet meer plezier hebben, ze hebben zeker meer haar! Haarkleur helpt te bepalen hoe dicht de haren op je hoofd zitten. Een gemiddeld persoon heeft 100.000 haarzakjes die elk geschikt zijn om 20 individuele haren te produceren tijdens het leven van een persoon. Bij mensen met een blonde haarkleur zit dit rond de 146.000. Mensen met zwart haar hebben gemiddeld 110.000 haarzakjes.

nagel groei

14: Nagel groei.
U knipt uw nagels vaker dan uw teennagels, dat  is zeer natuurlijk. De nagels die het meeste te voortduren krijgen en het meest worden gebruikt groeien het snelst. Vingernagels groeien het snelst op de hand waarmee  je schrijft. Gemiddeld groeien nagels ongeveer een kwart centimeter per maand.

hoofd gewicht

15: Gewicht van het hoofd.
Geen wonder dat baby`s moeite hebben met het ophoog houden van hun hoofd. Het gewicht van het menselijk hoofd bij een baby is ongeveer een kwart van zijn totale gewicht. Bij volwassenen is dit ongeveer een achtste.

behoefte aan slaap

16: behoefte aan slaap
Mensen kunnen weken zonder eten overleven, maar niet zonder slaap! Ons lichaam kan maximaal elf dagen zonder slaap. Na 11 dagen zonder slaap, slaap je voor eeuwig!


Relevante artikelen
2 reacties
  1. Erg grappig en leuk om te weten!

  2. Slaap je dan echt voor eeuwig of bedoelen jullie dat je dan dood bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips