Antiruggine

Antiruggine is een geneesmiddel dat als werkzame stof ibuprofen in drageevorm bevat. Het middel heeft pijnstillende, ontstekingsremmende en koortsverlagende eigenschappen.

Antiruggine

Toepassing. Spierpijn, menstruatiepijn, reumatische pijnklachten.

Voorzorgen/Waarschuwing. Langdurig of veelvuldig gebruik wordt ontraden. Patiënten met maagklachten en zij die met antistollingsmiddelen worden behandeld, mogen het middel niet gebruiken. Door remming van de ontstekingsverschijnselen kan het middel mogelijkerwijs infecties maskeren. Indien de klachten aanhouden of terugkeren uw arts raadplegen.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Antiruggine in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: misselijkheid, braken, diarree, bloedverlies in het maag-darmkanaal en overgevoeligheidsreacties.

Wijze van gebruik. Volwassenen: 1-2 dragees per keer, maximaal 6 dragees per etmaal. De meeste patiënten kunnen het middel op de nuchtere maag innemen zonder dat dit maagklachten tot gevolg heeft.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips