Balsemboom

TE GEBRUIKEN BIJ
• te hoog cholesterolgehalte
• te hoog triglyceridengehalte
• verstoorde HDL/LDL balans
hart- en vaatziekten (preventief)

NIET TE GEBRUIKEN BIJ

• nierziekten

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Balsemboom is een kleine boom met doornige takken die groeit in de droge streken van India, Pakistan en Bangladesh. Het belang van Balsemboom voor de fytotherapie ligt in het harsachtige exudaat dat rijk is aan guggulipiden. De harsachtige afscheiding wordt gewonnen door de schors in te kerven.

Balsemboom

GOED VOOR HET CHOLESTEROLGEHALTE

De guggulipiden in de Balsemboom hebben een hypolipidemisch effect, hetgeen betekent dat ze het cholesterol- en het triglyceridegehalte in het bloed verlagen en de verhouding tussen HDL/LDL in evenwicht houden.

HDL staat voor High Density Lipoproteinen en wordt ook wel goede cholesterol genoemd, LDL betekent Low Density Lipoproteinen en wordt ook wel slechte cholesterol genoemd, omdat deze zich hechten aan de vaatwand en verantwoordelijk zijn voor het dichtslibben van de slagaders.

Balsemboom is bij uitstek geschikt om een te hoog cholesterol- en triglyceridegehalte te verlagen en kan tevens preventief gebruikt worden door personen die een verhoogd risico op hart- en vaatziekten hebben (erfelijkheid, leefgewoonten).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips