Alles over jouw lichaam

Insectenbeten

Insectenbeten en -steken zijn een veel voorkomend verschijnsel in de zomermaanden en hoewel ze meestal onschadelijk zijn, zijn ze voor sommige mensen gevaarlijk. De duidelijke symptomen van insectenbeten en -steken zijn pijn, jeuk, zwellingen en roodheid van de huid op de getroffen plek. Wanneer het slachtoffer allergisch is kunnen er ademhalings- en slikmoeilijkheden optreden. Als u gestoken wordt door een bij, het enige insect dat zijn angel achterlaat, moet de angel verwijderd worden.

Als u met een pincet of uw vingers aan de angel trekt, kan het gifzakje juist nog meer gif in uw lichaam pompen. Schraap het gifzakje met uw vingernagel of een mes van de angel af en verwijder dan de angel. Gebruik voor het verwijderen van teken juist wel een pincet. Grijp de teek met het pincet zo dicht mogelijk op uw huid beet en trek hem rechtstandig van uw huid af totdat hij zijn greep verliest. Draai de teek niet terwijl u trekt en knijp niet in zijn lichaam omdat hij dan bacteriën in uw lichaam kan achterlaten.

Insectenbeten

Vermijd het aanraken van de teek met uw blote handen; bacteriën uit een fijngeknepen teek kunnen zelfs door onbeschadigde huid heen dringen. De basisbehandeling voor insectenbeten en -steken bestaat uit het wassen met water en zeep van het getroffen deel van het lichaam, en vervolgens het aanbrengen van koude compressen, een verzachtende lotion of een mengsel van zuiveringszout en water om verlichting te brengen. Als u last krijgt van afweerreacties, en dan vooral allergische reacties, dient u onmiddellijk medische hulp in te roepen.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*