Hoe behandel je een kind met koorts?

Kleed een kind met koorts in lichte kleren en dek hem hooguit toe met een laken of een dunne deken.

Volg de aanwijzingen van uw huisarts voor het toedienen van paracetamol of andere geneesmiddelen. Het is meestal niet nodig een kind met een temperatuur die lager is dan 39° C paracetamol te geven. Bij temperaturen tussen 39° C en 40° C moet een juiste dosis paracetamol worden gegeven. Geef een kind geen aspirine voor een onduidelijke ziekte of een virusziekte (zoals influenza of waterpokken), omdat daardoor het risico van het syndroom van Reye groter wordt.

kind met koorts

Een kind met een temperatuur van 40° C of hoger moet geleidelijk afgekoeld worden door afsponsen met lauwwarm water. Ook moet hij een juiste dosis paracetamol krijgen. Controleer elke dertig minuten de temperatuur van het kind; als die is gedaald tot beneden 39° C kunt u met afsponsen stoppen. Als een kind een temperatuur heeft van meer dan 40° C, neem dan contact op met uw huisarts.

Als de koorts niet minder wordt, of als het kind een koorts stuip krijgt, zorg dan onmiddellijk voor medische hulp.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips