Versterkende middelen

Versterkende middelen zijn grote sortering van middelen ter verbetering van de geestelijke of lichamelijke conditie (‘vergroting van de energie’), en ter bestrijding van ‘vrouwenkwalen’, ‘zenuwkwalen’, ‘zenuwstoornissen’ of ‘ouderdomskwalen’, aangeboden in apotheken en drogisterijen. Deze zogenaamde versterkende middelen zijn zonder recept verkrijgbaar; een arts zou ze ook nauwelijks voorschrijven.

Versterkende middelen

Vaak bevatten ze alcohol (die na het innemen spoedig tot een verbeterde stemming leidt), kruidenextract of dierlijke extracten, soms vitaminen en mineralen (bijvoorbeeld ijzer). Wanneer men de samenstelling van deze middelen in aanmerking neemt is de ervoor gevraagde prijs meestal onevenredig hoog. Voordat naar dergelijke middelen gegrepen wordt, is het verstandig een arts te raadplegen, deze kan na een medisch onderzoek een gericht advies geven.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips