Microbiologische onderzoeken

Elk lichaamsvocht of weefsel kan worden gekweekt als de aanwezigheid van een micro-organisme wordt vermoed. Een kweek is het laten groeien van een micro-organisme in een laboratorium voor onderzoek. Alle kweken hebben genoeg tijd nodig om het organisme te laten groeien tot een hoeveelheid die geïdentificeerd kan worden.

Sommige kweken, zoals die voor tuberculose of schimmels, hebben soms maanden nodig. Als er eenmaal voldoende organismen in de kweek aanwezig zijn, kan de oorzaak van de infectie worden geïdentificeerd en kan de gevoeligheid voor verschillende antibiotica worden vastgesteld. De meeste kweken worden afgenomen om de bacterie die de infectie veroorzaakt, te identificeren. Kweken worden ook afgenomen voor de diagnose van tuberculose of een schimmelinfectie. Het is ook mogelijk bepaalde virussen te kweken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips