Javaanse Thee

Javaanse thee, ook wel Koemis Koeting genoemd, is afkomstig uit Zuidoost-Azië. Javaanse thee kan het lichamen helpen bij het behouden van een gezonde vochtbalans. Het middel is dan ook geschikt om te gebruiken bij oedemen en als je lichaam te veel vocht vasthoudt. Daarnaast wordt Javaanse thee ook gebruikt door mensen die last hebben van problemen met hun nieren en/of blaas. Zo kan Javaanse thee helpen om bacteriën uit de blaas af te voeren en zou het middel ook helpen wanneer iemand met nierstenen kampt. Daarom wordt het middel ook wel eens specifiek Javaanse nierthee genoemd.

In Nederland ook wel kattensnor genoemd

Javaanse thee is een kruidachtige plant die verschillende namen kent. We noemen het middel vaak Javaanse thee, maar de officiële naam in Nederland is “kattensnor”. Die naam is afkomstig van de lange meeldraden van de plant. De stand en vorm van die lange meeldraden zorgen ervoor dat de meeldraden veel weg hebben van de snorharen van een kat. De Latijnse naam voor Javaanse thee (of kattensnor) is Orthosiphon stamineus. Ook de Latijnse naam van deze plant is gerelateerd aan de lange meeldraden.

Hoe gebruik je Javaanse thee?

Gebruik je Javaanse thee in capsulevorm, dan is het aan te raden om in de ochtend en middag 2 capsules in te nemen tijdens je maaltijd. Gebruik genoeg water als je de capsules inneemt.

De oorsprong van Javaanse thee

Kattensnor is een plant die van oorsprong in Zuidoost-Azië groeit. Javaanse thee was in Indonesië al een langere tijd geliefd door de inheemse bevolking vanwege de genezende werking. De kolonisten uit Engeland en Nederland hebben het kruid uiteindelijk als eerst in Europa ingevoerd. Vooral de jonge bladeren worden gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking.

Javaanse thee wordt in ons land vooral in capsulevorm ingenomen. Het is echter ook mogelijk om er een thee van te brouwen.

Hoe helpt Javaanse thee bij nierproblemen?

Javaanse thee beschermt je nieren. Zo zorgt de thee er bijvoorbeeld voor dat nierstenen gemakkelijker worden verwijderd. Dit omdat de urineleiders verwijden na het innemen van Javaanse nierthee. Ook zou het middel een preventieve werking hebben. Nierstenen zullen dus minder snel ontstaan en bovendien kan het formaat van bestaande nierstenen ook afnemen.

Javaanse thee bij het afvallen

Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om Javaanse thee gebruiken bij het afvallen. Javaanse thee helpt namelijk bij het afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast werkt Javaanse thee bloeddrukverlagend en helpt het ook om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Daarnaast verlaagt het middel ook de hoeveelheid cholesterol in je lichaam. Veel mensen die afvallen als doel hebben kiezen er ook voor om Javaanse thee in combinatie met groene thee te gebruiken. Dit omdat groene thee helpt bij vetverbranding.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips