Arovit

Arovit is een geneesmiddel dat als werkzame stof retinol (vitamine A) in de vorm van kauwdragees en druppels bevat. Het middel bevordert de ontwikkeling en de functie van het dekweefsel van de huid en slijmvliezen. Het medicament werkt mee aan de vorming en regeneratie van lichtgevoelig netvliespigment.

Arovit

Toepassing. Tekort aan vitamine A.

Voorzorgen/Waarschuwing. Gelijktijdig gebruik van paraffine vermindert de opname in het lichaam.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Arovit in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Bij zwangerschap slechts gebruiken na overleg met de arts.

Bijwerkingen. Als gevolg van een acute of chronische stoornis door overdosering met vitamine A kunnen zich de volgende bijwerkingen voordoen: pijnlijke onderhuidse zwellingen, droge schilferende huid en bloedende kloof jes aan de lippen. Door de behandeling af te breken verdwijnen deze bijwerkingen.

Wijze van gebruik. De dosering voor volwassenen bedraagt 5-10 druppels of 1 kauwdragee per dag tot de deficiëntie verschijnselen zijn verdwenen. In ernstige gevallen kan de dosering worden verhoogd tot 20 druppels of 2 dragees gedurende niet langer dan 3 dagen. Kinderen: 2-4 druppels per dag.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips