Slijmvliezen

De binnenkant van de longen, van de bronchi tot de longblaasjes, is bekleed met slijmvlies. Deze bekleding helpt om de longen vochtig te houden zodat ze niet uitdrogen van het ademen. Ook houdt het hele kleine deeltjes zoals stof, rook en andere rommel vast, zodat ze kunnen worden verwijderd door de cilia of door middel van kuchen. De cilia zijn kleine trilhaartjes die de binnenkant van veel slijmvliezen bekleden. Ze worden aangetroffen in het hele lichaam en dankzij hun golfbewegingen filteren ze corpusculair materiaal en transporteren het over de oppervlakte van het slijmvlies.

Slijmvliezen

De neusholte, keelholte, luchtpijp en het slijmvlies van de bronchi zijn allemaal voorzien van cilia.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips