Amytal

Amytal is een geneesmiddel dat als werkzame stof amobarbital in tabletvorm bevat. Het is een matig lang werkend barbituraat, speciaal geschikt voor kalmering. Het begin van de werking treedt reeds op na een uur; de werkingsduur is ongeveer 10-12 uur.

Amytal

Toepassing. Ter verlichting van angst- en spanningstoestanden bij verhoogde bloeddruk, maagzweren, nerveuze indigestie en in de menopauze.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het medicament beïnvloedt de rijvaardigheid. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met leverziekten en niet tegelijkertijd met antistollingsmiddelen. Amytal kan leiden tot gewoontevorming (verslaving).

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Amytal in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Overgevoeligheidsreacties kunnen voorkomen, speciaal bij astma galbulten of zwellingen rond de vaten

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering wordt individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips