Allergodil nevel

Allergodil nevel is een merknaam van een geneesmiddel dat als werkzame stof azelastinehydrochloride in de vorm van een neusspray bevat.

Allergodil nevel

Toepassing. Symptomatische behandeling van allergische rhinitis (neusverkoudheid op basis van een allergische aandoening), onder andere de verschijnselen van hooikoorts.

Voorzorgen/Waarschuwing. Allergodil nevel mag niet gebruikt worden door patiënten met een overgevoeligheid voor dit middel of benzalkoniumchloride.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Bij hoge orale doseringen in dierproeven is dit geneesmiddel schadelijk gebleken. Het geneesmiddel wordt in kleine hoeveelheden uitgescheiden via de moedermelk. Daarom wordt dit product niet geadviseerd voor zogende moeders.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: bittere smaak, vermoeidheid, zelden duizeligheid en tremoren.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. Volwassenen; een enkele verstuiving in elk neusgat, tweemaal daags.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips