Acipen Solutab

Acipen Solutab is de merknaam van een geneesmiddel (in de vorm van tabletten en doordrukstrips) dat als werkzame stof een penicillinepreparaat (antibioticum) bevat.

Toepassing. Infecties van allerlei organen, zoals voor dit preparaat gevoelige infecties van de bovenste luchtwegen en huid.

Voorzorgen/Waarschuwing. Wanneer u overgevoelig bent voor dit geneesmiddel, hetgeen kan blijken uit het optreden van rode vlekjes op de huid, koorts of een pijnlijke tong, dient u de behandelend arts direct te waarschuwen. Het is raadzaam hem ook over andere klachten, die na 1-2 dagen kunnen optreden, in te lichten.

Acipen Solutab

Gebruik tijdens zwangerschap. Acipen Solutab kan, voor zover bekend zonder bezwaar, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt. Het geneesmiddel wordt slechts in geringe mate met de moedermelk uitgescheiden. Het enige risico voor het kind is de mogelijkheid van sensibilisatie.

Bijwerkingen. Soms treden er maag- of darmklachten op, zoals misselijkheid of diarree. Deze gaan meestal vanzelf over.

Wijze van gebruik. De arts zal u duidelijke instructies geven omtrent het aantal in te nemen tabletten. In het algemeen bedraagt de dosering voor volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar: driemaal daags 250 mg; bij matig-ernstige infecties driemaal daags 500 mg.

Innemen bij voorkeur een half uur voor het ontbijt, een half uur voor de lunch, en voor het slapen gaan. Bij niet- tot matig-ernstige infecties zal een behandelingsduur van 7 dagen voldoende zijn, streptokokkeninfecties moeten echter tenminste 10 dagen worden behandeld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips