Acidophilus Poeder

Acidophilus Poeder is de merknaam van een geneesmiddel (in de vorm van een poeder) dat als werkzame stof acidophylusbacteriën bevat. De werking berust op de melkzuurbacteriën die de darmflora verbeteren of herstellen.

Toepassing. Spijsverteringsstoornissen, optreden van darmgassen na diarree (bij volwassenen), opgeblazen gevoel.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het verdient aanbeveling bij een slechte darmflora een paar keer per week yoghurt te eten, echter niet elke dag. Het herstel van de darmflora kan enige tijd vergen. Verder moet men niet eten: varkensvlees, witbrood, witte suiker en geraffineerde voeding.

Gebruik tijdens zwangerschap. Acidophilus Poeder kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt.

Acidophilus Poeder

Bijwerkingen. Geen.

Wijze van gebruik. Tweemaal daags 1 dessertlepel (ongeveer 6 gram) poeder in vloeistof (water, limonade, e.d.) innemen. Kinderen tot 6 jaar: eenderde van de aangegeven dosering. Kinderen van 6 tot 12 jaar: de helft van de aangegeven dosering.

Acidophyluspoeder is beperkt houdbaar; de houdbaarheidsdatum staat op het potje vermeld. Men dient het poeder na die datum niet meer te gebruiken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips