Praktische tips om fit te blijven

Voldoende bewegen is van levensbelang. Sporten – of in ieder geval lekker actief bezig zijn – zorgt ervoor dat we beter in ons vel zitten en dat we bovendien minder kwetsbaar zijn om ziek te worden. Ondanks dat we allemaal weten hoe belangrijk onze gezondheid is, lukt het niet altijd om verantwoord bezig te zijn. In dit artikel deel ik een aantal praktische tips met je die je kunnen helpen om fit en vitaal te blijven. Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar nog meer tips of ben je benieuwd waar je goede fitnessapparatuur en accessoires voor thuis kunt kopen? Kijk dan eens op deze website.

Kom in beweging!

Uiteindelijk hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn: je moet gewoon in beweging komen. Van nature is het voor de mens bovendien ongezond om te veel stil te zitten. Je hebt vast al eens gehoord dat het gezond is om iedere dag tienduizend stappen te zetten. Stel een doel voor jezelf en probeer iedere dag aan dat aantal te komen. Het zetten van tienduizend stappen staat ongeveer gelijk aan anderhalf uur lopen. Dat komt neer op zo’n 7 a 8 kilometer.

Bonustip: Heb je een iPhone? Dan wordt het aantal stappen dat je zet standaard bijgehouden. Kijk maar eens in de app ‘Gezondheid’!

Plan je workouts in

Een gebrek aan discipline is een reden waarom veel mensen niet zoveel sporten als dat ze eigenlijk zouden willen. Er zijn altijd wel excuses te bedenken om je workout te skippen. Wil je daar wat aan doen? Probeer dan eens om je workouts van tevoren in te plannen in de agenda van je telefoon. Vervolgens kun je je andere activiteiten daaromheen plannen. Doe dit bij voorkeur bijvoorbeeld op zondag en plan gelijk een hele week vooruit. Op deze manier vergroot je de kans dat je je ook daadwerkelijk aan je workouts houdt!

Sport vanuit huis

Het kan natuurlijk zijn dat het in combinatie met je baan of studie lastig is om een aantal dagen per week naar de sportschool te gaan. Dat mag echter geen excuus zijn om helemaal niets aan lichaamsbeweging te doen. Het is namelijk ook prima mogelijk om je workouts thuis te doen. Op internet zijn verschillende oefeningen, app’s en schema’s te vinden die je kunnen helpen om te werken aan je fitheid, je conditie, om af te vallen of om spiermassa te kweken. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om sport-apparatuur in huis te halen. De kans is groot dat dit je workouts nog een stuk leuker en doeltreffender maakt. Een aantal apparaten, zoals deze crosstrainer, de roeitrainer of de Smith Machine, zijn bovendien uitstekend geschikt voor in je ‘home gym’. Met deze apparaten train je bovendien meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Ideaal dus!


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips