Een smartphone pink, wat is het en wat kun je eraan doen?

Veel mensen laten hun smartphone op hun pink rusten wanneer ze hem vasthouden. Op social media gaan er regelmatig verhalen rond dat dit je pink kan beschadigen. Wanneer kunnen we spreken van een smartphone pink? En is een smartphone pink iets om je zorgen over te maken? Je leest hier wat een smartphone pink is, of het gevaarlijk is en wat je er allemaal aan kunt doen.

Een klein deukje in de pink

Wanneer je je smartphone een lange tijd vasthoudt, kan er een ‘deukje’ in je pink verschijnen. Er is dan geen sprake van een permanente deuk. Het is simpelweg een afdruk in de huid, net zoals een afdruk kunt hebben van een strakke broek. Er zijn geen bewijzen dat een smartphone die op je pink rust, blijvende schade aan je lichaam kan veroorzaken. Een smartphone is niet zwaar genoeg om echt problemen te veroorzaken voor de doorbloeding van je pink.

Smartphone pink is geen medische term

‘Smartphone pink’ is geen officiële aandoening en ook geen medische term. Je ziet de term vooral voorbijkomen op social media, waar sommigen beweren dat het gebruik van hun smartphone impact heeft gehad op hun pink. Dat iemand echt schade heeft opgelopen aan zijn pink door het gebruik van een smartphone is onwaarschijnlijk, zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

Het is wél mogelijk dat er een ‘deukje’ in je pink zichtbaar is nadat je smartphone hier een tijdje op gerust heeft. Als je je smartphone een tijdje niet meer op deze manier vasthoudt, verdwijnt dit deukje vanzelf weer. Geen zorgen dus, je pink is niet permanent misvormd! Je kunt het vergelijken met wanneer je een afdruk op je bovenbeen hebt van bijvoorbeeld het zitten op een tuinstoel. Wil je voorkomen dat er een afdruk zichtbaar wordt op je pink? Dan kun je ervoor kiezen om je telefoon anders vast te houden of om het toestel simpelweg minder te gebruiken.

Is de smartphone pink dan niets om je zorgen over te maken?

De kans dat je je pink beschadigt door simpelweg je smartphone te gebruiken is nihil. Voor blijvende schade aan je pink hoef je dus niet bang te zijn. Wanneer je last hebt van een smartphone pink, en er dus een afdruk van je smartphone in je pink zit, kan dit wel een teken zijn dat je ongezond veel op je telefoon zit. Wellicht kun je hieruit opmaken dat je vaker de deur uit moet en meer aandacht moet hebben voor je omgeving.

De smartphone pink is dus niet echt iets om je zorgen over te maken. Geen zorgen dus, je kunt gewoon een nieuw abonnement afsluiten! Zorg er wel voor dat je niet te veel op je telefoon zit, en laat social media je leven niet overnemen. Dat kan namelijk wel impact hebben op je mentale en lichamelijke gezondheid. Zorg dat je voldoende beweegt en laat je zelfbeeld niet beïnvloeden door de veelal bewerkte foto’s die je op social media tegenkomt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips