Voedselallergie bij kinderen

Sommige kinderen verdragen bepaalde voedingsstoffen niet of zijn er allergisch voor. Er bestaat de laatste tijd grote belangstelling voor voedselallergieën. Ze zijn weliswaar nog lang niet doorgrond, maar er zijn tekenen die erop wijzen dat ze veel meer voorkomen dan men vroeger veronderstelde.

Veel voedselallergieën liggen voor de hand. Het kind dat pukkeltjes krijgt na het eten van aardbeien is een duidelijk voorbeeld. Sommige ziektegevallen, zoals eczeem, migraine en hyperactiviteit, schijnen baat te hebben bij dieetveranderingen, maar helaas is er geen eenvoudige manier om symptomen in verband te brengen met het dieet.

Voedselallergie bij kinderen

Probleemvoedsel

Er is een groot aantal voedingsmiddelen die mogelijk allergische reacties uitlokken en het is onmogelijk om ze hier allemaal op te noemen. De meest voorkomende zijn koeienmelk, fruit, eieren, chocolade, rietsuiker en diverse voedingskleur-stoffen en conserveringsmiddelen in verpakt voedsel.

Diagnose

Probeer een verband te vinden tussen een bepaald soort voedsel en een bepaalde reeks van symptomen. Denk aan voedingsallergie als er een familiegeschiedenis van allergie is of als het kind last heeft van andere duidelijk allergische problemen, zoals astma.

Behandeling

Zoek uit wat het probleem is en neem het weg. Zet een kind niet op een dieet zonder een bepaald voedingsmiddel zonder de dokter te raadplegen. Als u de verkeerde dingen van het menu schrapt, kan de ontwikkeling van het kind eronder lijden. Bespreek het niet verdragen van voedingsmiddelen met uw huisarts. Er zijn verschillende medicijnen voor en omdat dit een heel specialistisch en groeiend terrein van de geneeskunde is, is de kans groot dat uw huisarts uw kind doorverwijst naar een specialist.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips