Haartypen

Niet alle mensen hebben evenveel haren. Aziatische volkeren hebben gemiddeld het meeste hoofdhaar. Ze hebben er ongeveer 120.000 en hun haar is ook sterker dan dat van de meeste andere mensen. Dan komen de Afrikaanse typen, die hebben er ongeveer 110.000, daarna de blonde mensen met ongeveer 100.000 en ten slotte de roodharigen met ongeveer 80.000. Vreemd genoeg hebben vrouwen over het algemeen meer hoofdhaar dan mannen.

Afgezien van speciale plekken als de lippen, de penis en de tepel zijn de enige lichaamsdelen waarop geen haren groeien de binnenkant van de handen en de voetzolen. De overige 98 procent van ons lichaam heeft meer haar dan een chimpansee.

Haartypen

Baby’s hebben alleen volwassen haar aan hun wimpers en hun wenkbrauwen, uiteraard om hun ogen te beschermen, later zullen zij volwassen haar gaan ontwikkelen op hun hoofd en verder nog okselhaar en schaamhaar.

De ontwikkeling van het haar vindt voornamelijk plaats onder invloed van het mannelijke geslachtshormoon testosteron, dit geldt zowel voor jongens als meisjes. In het laatste geval moeten we ons realiseren dat de bijnieren en eierstokken minimale hoeveelheden mannelijk geslachtshormoon produceren.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips