Wat is yoga?

Op de vraag: Wat is Yoga? is het lastig om 1 antwoord te geven. Yoga is een volledig filosofie voor de holistische ontwikkeling van de mens. Het doel is het gezond maken van lichaam en geest. Yoga schrijft een leven vol zelfdiscipline voor om complete lichamelijke gezondheid en mentale vrede te bereiken. Het woord yoga komt van het woord yuj uit het Sanskriet dat “samengaan van geest, lichaam en ziel” betekent. Yoga integreert verschillende aspecten in het menselijke leven en heeft als doel een persoon te helpen bij het verwerken van pijn en om samadhi, een staat van geluk en transcendentie, te bereiken.

Yoga erkent het directe verband tussen de geest, het lichaam en de ziel en probeert controle over het lichaam te krijgen door asana of houdingen en pranayama of ademhalingsoefeningen. Dit wordt gedaan door meditatie. Houdingen zijn series lichamelijke oefeningen die alle delen van het lichaam strekken. Ze bevorderen de fitheid van het hele lichaam en geven verlichting bij veelvoorkomende kwalen.

Ademhalingsoefeningen zijn series oefeningen om de ademhaling die de stroom vitale levenskracht of prana door het lichaam reguleert, te beheersen. Dit zorgt ervoor dat je een goede lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid krijgt en dat je langer leeft. Het maakt ook je lichaam schoon van alle giffen en afval. Meditatie is het proces om bewust te worden door de beheersing van de geest. Het helpt je om je eigen mogelijkheden te ontdekken en je geheugen te verbeteren. Yoga voegt deze aspecten bij goede eetgewoonten, reinigingsmethodes en genezende technieken.

Yoga geeft je een uitgebalanceerd dieet voor complete lichamelijke en mentale gezondheid en heeft speciale reinigingstechnieken die kriya genoemd worden en afval uit het lichaam verwijderen. Het leert je hoe je ziektes kunt voorkomen en hoe je het lichaam kunt genezen. Je kunt yoga dus als een vorm van alternatieve geneeskunde beschouwen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips