Hoe ontstaat een zenuwinstorting?

De term zenuwinstorting wordt vaak gebruikt, ofschoon het een slechte uitdrukking is, omdat zenuwen nooit instorten. Toch weten we dat mensen soms plotseling een heel scala van psychische symptomen vertonen, die het onmogelijk maken gewoon verder te leven. In de volksmond heet dit een zenuwinstorting.

zenuwinstorting

Er kunnen vele oorzaken voor zijn en de instorting kan zich op verschillende manieren uiten. Bij een hysterische aanval zal iemand een bizar, ongecontroleerd gedrag vertonen, variërend van een hevige huilbui of schaterlach tot zelfmoordpogingen. Andere mensen worden zeer depressief en zonderen zich geheel van de buitenwereld af. Er zijn net zoveel mogelijkheden als er mensen zijn.

Gemeenschappelijk hebben ze het probleem niet meer in te zien hoe ze in een bestaande situatie verder moeten leven. Ook zonder dat iemand eerder psychische problemen heeft gehad of schizofreen is, kan zoiets gebeuren.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips