Wild Yam

Wild Yam groeit in de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Azië. Deze plant wordt aangemerkt als de bron van eeuwige jeugd. De wortels bevatten immers een unieke stof die helpt om het verouderingsproces te vertragen en uiteenlopende ouderdoms en welvaartsklachten te voorkomen. Deze bijzondere stof diosgenine stimuleert de lichaamseigen aanmaak van DHEA. Dit is het meest voorkomende hormoon in het menselijk bloed en wordt ook wel ‘De moeder van alle hormonen’ genoemd. DHEA vormt namelijk de basis van 50 hormonen die in de alvleesklier worden geproduceerd. Voldoende DHEA in het bloed houdt het lichaam vitaal en voorkomt allerlei ouderdomsklachten die door dalende hormoonwaarden worden veroorzaakt. Inmiddels zijn omvangrijke studies verricht naar de werking van het wonderhormoon DHEA op veroudering.


Wild Yam

“Dichter bij de fontein van de jeugd kunnen we niet komen”, aldus de Amerikaanse onderzoeker Dr. Julian Whitaker over DHEA. Hij zet de volgende feiten op een rijtje:

In het hersenweefsel worden hoge concentraties DHEA aangetroffen om de cellen te beschermen tegen veroudering en beschadigingen. Dit voorkomt Alzheimer, geheugenverlies en concentratiestoornissen. DHEA is nodig om anti stresshormonen aan te maken. Chronische stress leidt niet zelden tot depressie. Voldoende DHEA verhoogt dan ook de weerstand van het lichaam tegen stress. DHEA helpt om overgewicht te verliezen, omdat het de omzetting van calorieën in lichaamsenergie verbetert. Door gebrek aan dit hormoon verloopt dit proces op latere leeftijd minder optimaal, waardoor gemakkelijker overgewicht kan ontstaan. Optimale DHEA waarden in het bloed verminderen het risico van hart en vaatziekten met 50 %. DHEA houdt tijdens het ouder worden de aanmaak van vrouwelijke hormonen op peil. Dit vermindert overgangsklachten en beperkt de kans op botontkalking. DHEA voorkomt ouderdomsklachten aan de gewrichten, zoals artrose en artritis.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips