Spirulina

Spirulina is het zeer voedzame micro-algje dat groeit in het zoute water van het Mexicaanse Texcocomeer. Het bevat 65 tot 70 % eiwitten en vrijwel alle belangrijke vitamines en mineralen. Spirulina staat bekend als een fabelachtige fitmaker. Het verdrijft vermoeidheid en lusteloosheid en zorgt voor een duurzame toename van het uithoudingsvermogen. Oude Mexicaanse indianenstammen waaronder de legendarische Azteken en Inca’s gebruikten Spirulina als een volwaardig voedingsmiddel.

Ongeveer dertig jaar geleden trok de hoge voedingswaarde van Spirulina de aandacht van wetenschappers. Tegenwoordig gebruiken miljoenen mensen over de gehele wereld deze groene alg om fit en actief te worden én te blijven. De werking van Spirulina in het menselijk lichaam is tweeledig. Enerzijds vult het de tekorten aan essentiële voedingsstoffen aan. Daardoor gaan alle biologische lichaamsprocessen optimaler verlopen. Dit geeft meer energie en uithoudingsvermogen. Anderzijds zuivert Spirulina het bloed en verwijdert het de afvalstoffen, giftige stoffen en zware metalen uit het lichaam. Een opeenhoping van deze bestanddelen in het lichaam veroorzaakt niet alleen een gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid, maar verhoogt bovendien de kans op welvaartsziekte.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips