Schizandra

De schizandra is een plant met kleine, rode bessen die in het noorden van China groeit. Daar wordt het Wu wei tzu genoemd en al eeuwen toegepast bij allerlei lichamelijke ongemakken. Vooral verkoudheid, astma, nachtzweten, oververmoeidheid en chronische diarree worden in China met dit traditionele medicijn behandeld. Schizandra komt de laatste jaren echter ook steeds meer in de belangstelling te staan bij Westerse natuurartsen.

Schizandra

Op de eerste plaats als weerstandsverhoger tegen ziektes en stress en als middel om bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol te normaliseren. Maar daarnaast kan met schizandra ook hepatitis prima worden behandeld. In deze plant zitten 30 verschillende stoffen, die een sterke beschermende werking op de lever hebben. Vooral Schizandrin A en B, gomisin A, B bisabolne en wuweizisu C staan wat dat betreft te boek als extreem actief.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips